Tuesday, 12 July 2011

Ustaz Zamri TV9 menjawab mengenai gambarnya di perhimpunan BERSIH


Tahniah Ustaz Zamri.... Ustaz memang berani... saya respek Ustaz.. 

Berani kerana benar.... 


21 comments:

  1. aman ke ustaz kalo melibatkan peniaga2 yang hendak mencari rezeki pada watu itu.... bnyak tempat lain yang aman assalamualaikum

    ReplyDelete
  2. perarakan tu berjalan dengan aman tapi polis yang bikin kecoh...kalau tengok perarakan yang kat hong kong,polis drg relax je jaga kat tepi jalan...tak perlu pakai topeng n cota bagai...peniaga drg pun buat duit giler2 time 2...tapi kat malaysia???hmmm.....

    ReplyDelete
  3. itu cuma alasan yang sempit.... sudah diberi stadium kenapa perlu kacau periuk nasi org,., sampai titah ydpa pon dilaknati...saya tau la kamu banyak income dengan mengambil duit rasuah untuk ke situ..maaf la saya berkata begini

    ReplyDelete
  4. aku tau sape anonymous atas ni.. nampak sangat la tak tak tau isu semasa.. haha

    ReplyDelete
  5. haha polis yang buat tak aman, cuba kalao takder roadblock takder polis? bayang kan orang bersih yang datang lebih 6000 orang beli air sebotol dari kedai? untung giler diorang. polis yang buat kecoh lebih

    ReplyDelete
  6. pakaiotakakaiada13 July 2011 at 6:03 AM

    susahla klw org xpaham makne bersih..bersih dari segala kekacauan,..mane ade org wt rusuhan,,xpaham ke perarakan aman!!klw xpaham..g belaja balik ape tu aman..polis yg serang dulu!!p tengok video kt utube tu..klw buta..xlehla den nak tlong..

    ReplyDelete
  7. Taniah ust zamri,anda memang berani..kta sbgai rkyt ada haknya dan kerajaan perlu peka terhdp hak rkyt..Ingt sudah rmai pmrintah yg jtuh akibat drpda perbuatan mereka sendiri..Kta juga msti ingt kuasa rkyt lbih bsar jika rkyt bersatu dan rkyt juga boleh menggulingkan sesebuah kerajaan..Jangan bgi rkyt Malaysia mengulangi peristiwa yg berlaku di Mesir baru2 ni........TAKBIR!!!!!

    ReplyDelete
  8. memang brader kat atas x update langsung la.. bukan nye x nak buat kat stadium merdeka, permit x diluluskan.. pastu polis dah berkubu kat situ.. dipasangkan pulak dawai tajam keliling pintu masuk.. x terburai perut orang kalau nak terus masuk gak..

    ReplyDelete
  9. hahhahahha...BODOH tahap gampang sape anon kat atas nunnn..nk ckp xtau fakta last2 dperbodohkan sbb KEBACULAN sndiri...bg stdium? woih! hang bodoh ka x baca paper berita hairan sama itu utusan meloya? pastu x dengar tv3 suku? bagi stdium? ptuih!!!!! ckp xserupa bikin...alkisahnya si polan yg ckp nak bagi stdium tipu aje koje die...

    ReplyDelete
  10. sepagi Mc D bawak keluar sampah pembungkus makan mereka yang menimbun .... sepagi kedai surat khabar di KL sentral untung ratusan ringgit... sepagi kedai mamak tak putus orang keluar masuk... yang tutup perniagaan mereka sebab diarahkan pihak polis bang.... kalau dilihat... berapa banyak kedai kena bakar =0, berapa banyak kenderaan polis diterbalikkan = 0, berapa ramai polis luka kecil = 0, berapa banyak tong sampah yang dirosakkan = 0, berapa banyak pokok bunga sekitar jalan jalan diKL dirosakkan= 0, berapa byk canister tear gas dilemparkar = >500 unit, berapa trak water canon = >50 unit , berapa ramai orang awaw yang ditahan = >1800, berapa ramai rakyat malaysia yang meninggal dunia akibat kekejaman pihak polis = 1, dan byk lagi...... sendiri lihat sendiri nilai. alasan pihak blogger kerajaan naikkan isu ambiga = kalau cikgu kita orang bukan islam kita kena ikutker agama mereka.... bullshit lah.... tak da modal nak bawak naik lah tue.....

    ReplyDelete
  11. Asik-asik bg alasan peniaga tak bleh meniaga... basi btol... byk tmpat lain leh wat??? nak wat kat mana lagi? dah polis bg clear jalan wat kat jalanraya la...

    ReplyDelete
  12. gwa rasa bengang kalo ade manusia asik ckp kacau periuk nasik! selfish! setaun 365hari ko bole meniaga dgn aman..sehari pun nk bekire? gile selfish..

    ReplyDelete
  13. Betul juga,
    Agong siap dah bagi kebenaran utk buat dekat stadium, kenapa kerajaan sedap2 nak kerah polis utk berkubu dekat stadium tu. Bukan ke diorg seolah2 mencabar Agong?
    Salah juga perhimpunan Besih ni buat dekat jalanan sedangkan Agong hanya benarkan dekat tempat tertutup. Tapi x kanlah nak cancel pulak. Karang x memasal,rakyat pulak kata penganjur Bersih ni pengecut...
    Kena la cari alternatif lain....
    Berkenaan kedai yg kononnya rugi tu,kenapa bukak jugak kedai kalau dah tau perhimpunan akan dilakukan dekat situ? Apa salahnya bagi cuti kpd pekerja? Atau habiskan masa satu hari utk rehat, habiskan 'quality time' bersama keluarga?

    ReplyDelete
  14. hahaha. terguling-guling membaca komen anon yang paling "luas" info fasal perhimpunan tu. kalau dia tahu siapa yang start provoke dulu,mungkin dia takkan cakap cam tu kot.so sila2 banyakkan membaca dan siasat.bukan denganr dari 1 pihak je

    ReplyDelete
  15. haduyai..wei anon kat atas 2!!tolong la sedar diri..orang mintak nak berarak der..tapi menteri xkasi.pas2 cakap suh buat kat stadium,melalak la sampai pagi.dah bila orang2 BERSIH nak buat kat stadium pun awat hangpa punya perdana menteri 2 xkasi??takut sangat naa..orang bukan nak buat huru hara,tapi nak bagi memorandum untuk bersih pilihanraya tanpa taktik kotor,undi hantu n sebagainya..awat depa menteri2 loklak sangat..takut sangat sampai duk hanta FRU bangang pi bloking jalan,letup gas pemedih mata,simbah aer kimia bagai..orang BERSIH sekor pun xwat kacau,awat depa sebok kacau orang dengan polis2 yang bangsat dok hantam anak melayu bangsa sendiri...

    ReplyDelete
  16. sebenor2nye kelompok2 1m'sia ni semuanya sdg mndrita sakit jiwa.kcuali hmba2 Allah yg tlah mpdt hdayah.bila pemimpin dah sakit jiwa,habis kroni2 sakit jiwa.sbb tu tg busuk nampak wangi,yg hodoh nampak cntik,yg kuno nampak moden,yg bodoh nampak bijak,yg buruk nampak baik.sbb? apalagi KEPALA OTAK depa dah trpusing kebelakang...ha ha ha...

    ReplyDelete
  17. Ekonomi mesti di serang dulu,byk program BN kaut juta2 dgn program menghancurkan minda anak2 muda melayu.Saper yg rasa rugi tu pegi la melutut,merayu kat najib.

    ReplyDelete
  18. sempoi la ustaz!
    respek sama u!

    ReplyDelete
  19. modal sekutu umno-kesian kat peniaga,rugi mereka tak dapt beroperasi-hampir semua media bagi alasan camni nak menentang bersih,..

    aku rasa kalau tak tutup kedai tu,boleh kaya peniaga sebab,ramai jugk saudara aku yg join dtg dari negeri lain,,.siap bawak berbas2 satu kampung,,.secara logik nya mereka nak bawak juga oleh2 utk bwk balek kampung,.ni kedai tutup masa bersih diadakan,..tu rugi,.kalau buka untung la,.tak de orang nak baka kedai pon kalau bukak...

    ReplyDelete
  20. tahla...ssh nak betulkan pemahaman org yg x berapa nak faham ni...media lak 1 pihak je..mmg x telus lgsg..hasilnya camnila...modal peniaga nak cari makan x lehla ape la..padahal org nak berhimpun secara aman je pun..x perlula jentera2, paip bomba bagai..tah hape2 tah...

    ReplyDelete
  21. salam, saya ingin meminta maaf kepada ustaz zamri dan kawan2 tentang hal bersih ini yea..mungkin saya pon xtau siapa yang benar dan sapa yang salah.. hopely bulan baik ini kita dapat bermaafan ya.... peace no war :)

    ReplyDelete

thanks for your comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts